maanantai 30. toukokuuta 2011

Riittääkö maito?

Uuden äidin suurin huoli on hyvin usein se, riittääkö maito. Maidontuotannossa vallitsee kuitenkin yksinkertaiset pelisäännöt: kysynnän ja tarjonnan laki. Useimmissa tapauksissa maito siis riittää, jos vaan vauva pääsee esteettä rinnalle tilailemaan maitoa aina niin halutessaan. Vauvantahtinen imetys on se juttu: luota vauvaan - hänellä on syynsä haluta rinnalle tiheään(kin) tahtiin!

Epätoivon iskiessä tai uskon vahvistukseksi kannattaa lukea seuraavat artikkelit vastasyntyneen ja muutaman päivän ikäisen vauvan masun koosta havainnollistavien vatsapallon kuvien kera. - Ei sinne vauvan masuun vaan mahdu kovin suuria määriä maitoa kerralla, joten useimmat vauvat tankkaavat tiheästi:

Tietoa maidon riittävyydestä löytyy tosi paljon myös Imetystukilistalta:
Kannattaa kokeilla myös sivuston oivallista hakutoimintoa, sillä sen kautta aiheesta löytyy lisää tietoa esim. hakusanoilla "riittääkö maito" ja "liian vähän maitoa".

It-äitikokemukseni mukaan juuri pelko maidon riittävyydestä on suurin kompastuskivi uuden äiti-vauva-parin imetystaipaleella. - Luottamusta siis imetykseen ja maidon riittämiseen!

PS. Oman imetystaipaleeni alussa kaikkien ongelmien keskellä iski epäusko... silloin punnitsin vauvan pissavaippoja, kunnes opin näkemään, että hän todella saa maitoa ja saa sitä riittävästi. Myös vauvan kasvun seuraaminen rauhoitti ja kaikki meni lopulta hyvin.

Päivitetty 05.07.2011, PS lisätty 20.02.2022.

Ei kommentteja: