torstai 20. marraskuuta 2014

Tarinapuu kantaa imetystarinoita

Imetyksen tuki ry on julkaissut kotisivuillaan uudenlaisen vertaistukimuodon: Tarinapuun, joka kantaa imetystarinoita erilaisista imetyskokemuksista.

Tarinapuun oksilla imetyksestä kertovat odottajat, uudet äidit, toiskertaiset ja konkarit aina isoäidin ikään asti. Ääneen pääsevät myös vauvojen isät. Tarinapuu kertoo rehellisesti niistäkin vauvavuosien iloista ja suruista, joista ei muuten puhuta. Myös Imetyksen tuki ry:n tavoite on, että imetyksestä voitaisiin vielä joskus jutella yhtä avoimesti kuin armeijasta ja synnytyksestä: kuunnellen ja jokaisen kokemusta totena arvostaen.


Imetystarinoiden puu antaa vertaistuelle uuden, tarinallisen muodon. Tutun tuntuinen tarina lohduttaa ja antaa voimia. Vieraanoloinen kertomus ravistelee näkemään oman kokemuksen hieman etäämpää, ja voimaannuttaa sitä kautta. Jokainen imetys on yksilöllinen, kahden ihmisen välinen läheinen suhde. Oma kokemus ei sellaisenaan sovellu toisen neuvoksi, mutta siitä saattaa olla toiselle odottamatonta apua.

Imetyksen tuki ry tuo Tarinapuun avulla äitien oman äänen imetyskeskusteluun. Mikään äidinmaidonkorvike ei voi koskaan mitätöidä äidin halua olla vauvan ravinnon lähde. Toisaalta mikään imetysvaikeus ei saa nousta muuriksi äidin ja vauvan väliin.

Vauvavuodet ovat vahvaa äitiyden ja perheyhteyden rakentumisen aikaa. Äitien, isien ja vauvojen hyvinvoinnin tuki rakentaa tulevaisuutta. Tätä Imetyksen tuki ry:n Tarinapuu haluaa olla osaltaan edistämässä.

Julkaistu 20.11.2011.

Ei kommentteja: